TAVASZ JAPÁNBAN
2024 április 19 – május 3-ig

Csoportos körutazás japánul kiválóan beszélő magyar idegenvezetővel

Japán kultúrája csodálatos és sokarcú. Egyrészt mélyen és évezredekre visszanyúlóan tradicionális, másrészt modern, fiatal és mai. A nagyvárosok hihetetlen tempóját, a vidék szépségét és harmóniáját mind megtapasztalhatja az utazás során.

1. nap / Budapest – Tokió

Elutazás Budapestről Tokióba a délutáni órákban átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap / Tokió

Megérkezés Tokióba délután, transzfer a szállodába. Szállás Tokióban.

3. nap / Tokió

Reggeli, majd városnézés Tokióban. A város mindig meg tud újulni és soha nem alszik, naponta új bárok, éttermek, szórakozóhelyek nyílnak utcáin. Hatalmas metropolisz, gazdag, csillogó, hagyományos és ultra modern egyben. Látogatás a Sensoji templomban, a Meiji Jingu szentélyben, a császári palotánál és a Tokyo Metropolitan Torony 202 méter magas kilátójában, ahonnan tiszta időben a Fuji csúcsa is látszik. Szállás Tokióban.

4. nap / Tokió (Nikko)

Reggeli a szállodában, szabadprogram Tokióban a metropolisz egyéni felfedezésére. Fakultatív programlehetőség ebéddel: kirándulás Nikkóba, a Tokiótól 140 km-re, Tocsigu prefektúra hegyei között fekvő városba, ahol az ősi és az új látnivalók ötvöződnek és a sógunok korának világa elevenedik meg. A város felfedezése: a Toshogu kegyhely – 400 éves szent hely az Edo periódusból, a Nantai hegy vulkanikus kráterében létrejött Chuzenji tó és felette Japán egyik legnagyobb vízesése, a 97 méter magas Kegon-vízesés. Szállás Tokióban.

5. nap / Tokió – Kamakura – Narusawa

Reggeli után elutazás Kamakurába autóbusszal. A város és egykori politikai központ Tokiótól 50 km-re, kb. egy órányi utazásra található. A templomok, szent helyek és történelmi épületek sokasága miatt a turisták kedvelt úticélja. Városnézés látogatással a Tsurugaoka Hachiman szentélyben és a Kotokuin templomban, ahol a Nagy Buddha, a több, mint 13 méter magas bronz Buddha szobor látható, mely a XIII. században készült és eredetileg egy templom belsejében volt elhelyezve. Szabadidő ebédre, majd utazás Narusawa-Murába. Útközben rövid megálló a Kawaguchi tónál, amely a Fuji térséget körülvevő 5 tó egyike. Vacsora és szállás Narusawa-Murában.

6. nap / Narusawa – Fudzsikavagucsiko – Matsumoto – Takayama

Reggeli, majd látogatás az Itchiku Kubota Szépművészeti Múzeumban. Itchiku Kubota a XIV. századi kimonófestészet – vagy selyemfestészet – világát hozta vissza modern korba és a múzeumban sok gyönyörű alkotása látható. Elutazás Matsumotóba. A hegyekkel körülvett város nem csupán kulturális látnivalói miatt népszerű a turisták körében, hanem értékes termékei: hőforrásai, wasabi farmja miatt is. Látogatás a Matsumoto kastélyban, mely a XVI. századból való és Japán egyik legértékesebb műemléke. Vacsora és szállás Takayamában, japán stílusú szálláshelyen, tatamis szobákban.

7. nap / Takayama – Shirakawa – Kanazawa

Takayama a hegyvidéki Hida régióban fekszik, óvárosa az egyik legszebben megőrzött hagyományos negyed Japánban. Épületei a középkor legkiemelkedőbb munkájú ácsainak műveit őrzik. Reggeli után gyalogos városnézés Takayamában, a reggeli piac meglátogatása, majd látogatás egy szaké üzletben. Séta az óvárosban a Kamisannomachi utcán és a Takayama Jinya XVII. századi hivatali épületek megtekintése. Elutazás Kanazawába, útközben rövid megálló Shirakawában, ahol szabadidő ebédre. Megérkezés Kanazawába, ahol szállás.

8. nap / Kanazawa – Kiotó

Reggeli, majd panoráma városnézés Kanazawában, belépővel a Kenrokuen parkba, mely Japán három legszebb parkjának egyike és a XIX. században nyílt meg a nagyközönség előtt. Rövid szabadidő ebédre, majd utazás Kiotóba, ahol szállás.

9. nap / Kiotó

Kiotó főváros és uralkodói székhely volt a VIII-XIX. század között, ma az ország hetedik legnagyobb városa. Történelme során számtalan háború, rombolás dúlta szét, de szerencsére a XX. században megmenekült a további csapástól, így számtalan templom, szent hely és felbecsülhetetlen értékű műemlék maradt meg az utókornak. Reggeli után egész napos kirándulás: a Nijo kastély és a Ninomaru-Goten palota, a Kinkakuji templom, a Kiyomizu templom és a Fushimi Inari-nagyszentély megtekintése. Szállás Kiotóban.

10. nap / Kiotó – Miyajima – Hirosima

Reggeli, majd transzfer a pályaudvarra, elutazás Shinkanzen szuperexpresszel Hirosimába. Megérkezés után továbbutazás busszal Miyajimaguchiba, majd komppal Miyajimába. Látogatás az Itsukushima kegyhelyen. Visszautazás Hirosimába: a Béke Emlék Múzeum és az Atombomba Dóm meglátogatása, melynek váza az 1945. augusztus 6-án Hirosimát ért atomtámadásban megmaradt és azóta is romosan áll, emlékeztetve az utókort a tragédiára. Vacsora helyi étteremben, szállás Hirosimában.

11. nap / Hirosima – Kurashiki – Himeji – Oszaka

Reggeli után elutazás Kurashikibe, ahol a XVI-XIX. századi Edo periódusból való kanálisok romantikus hangulatot árasztanak. A város egykor rizselosztó hely volt, és neve is a kereskedő házakra utal, ahol a terményt tárolták. Ezek a házak ma múzeumok vagy kiállításoknak adnak otthont. Séta az óvárosban, rövid szabadidő ebédre. Továbbutazás Himejibe, látogatás a Himeji kastélyban, majd transzfer Oszakába, ahol szállás.

12. nap / Oszaka – Nara

Oszaka Japán második legnagyobb metropolisza, egykori régiós székhely és politikai központ, sok látványossága mellett gasztronómiájáról is híres. Reggeli, majd egész napos kirándulás Narába és városnézés Oszakában. Narában, Japán ősi fővárosában a Nara park meglátogatása és belépő a Kasuga-Taisha búcsújáróhelyre. Ebéd a program közben egy szusi étteremben, a szusi készítés élményével. Visszautazás Oszakába, ahol látogatás a Dotonbori negyedben. A negyed kanális köré épült, híres gasztronómiájáról és középkori hangulatáról. Belépő a Umeda Sky épületébe, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. Szállás Oszakában.

13. nap / Oszaka (Ise)

Reggeli után egész napos szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Isébe. Ise Jinguban 125 shinto szentély található Amaterasu napistennek ajánlva, ahol évente 1500 rituálét tartanak a királyi család jólétéért, a békéért és a gazdag termésért. Séta a szállodából a pályaudvarra, elutazás helyi vonattal a kb. 2 órányira lévő Ise helységbe. Megérkezés után gyalogos városnézés belépővel az Ise Jingu szentélybe és séta a hangulatos Okage Yokocho eredeti házai között. Visszautazás Oszakába, ahol szállás.

14. nap / Oszaka (Uji)

Reggeli, majd szabadprogram vagy fakultatív program keretében félnapos kirándulás Ujiba. A város az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központja, Kiotó és Nara között fekszik, és a középkortól termesztik itt a világ legjobb minőségű zöld teáit. Utazás Ujiba privát autóbusszal, majd városnézés belépővel a Világörökség részét képező Byodoin templomba, majd részvétel egy igazi japán zöldtea (matcha) ceremónián. Visszautazás Oszakába, majd az esti órákban transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre, átszállással a késő esti órákban.

15. nap / Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Elhelyezés

12 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban, a takayamai szállodában japán stílusú, tatamis szobákban
Ellátás
12 alkalommal reggeli, 1 alkalommal ebéd és 3 alkalommal vacsora a leírás szerint
Részvételi díj 1.899.000 Ft- / fő ártól kétágyas szobában