SZICÍLIAI SZILVESZTER

2023 december 28 – 2024 január 2 (6 nap, 5 éj)

A programok során idegenvezetőnk magyar nyelvű kalauzolásával ismerkedhetnek meg a sziget nevezetességeivel.

PROGRAM
1.NAP

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, transzfer a szálláshelyre, vacsora.

2-5.NAP
Etna kirándulás (egész napos)

Indulás a csodaszép Alcantara szurdokhoz, ahol a lávaképződmény hatalmas falként áll előttünk, majd Randazzot keressük fel (kóstoló helyi termékekből, esetleg vásárlási lehetőség), innen tovább az Etna oldalán kb. 800-1000 méter magasan, ahonnan jó időben tisztán láthatók a füstölgő központi kráterek. Itt bemegyünk egy méhészeti szövetkezetbe, ahol mindenféle mézet lehet kóstolni, vásárolni. (Amennyiben az időjárási viszonyok lehetővé teszik, akkor e program helyett utazás az Etna délkeleti lejtőjén 2000 m magasságig. Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok…).

Az időjárás függvényében felárért lehetőség van kabinos felvonóval 2500 m magasságig fölmenni.

Siracusa kirándulás (egész napos)

Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban ma is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, ők nevezték el Latomia del Paradiso-nak. Itt található a kötélverők barlangja és a Caravaggio által kreált legenda által híressé vált Dionüszosz füle. Az i.e. III. században építtette II. Hieron türannos a stadion hosszúságú áldozati oltárt, amelynek méretei a mai napig ámulatba ejtik az ide látogatókat. A látogatás folytatásaként a csoport megtekinti a rómaiak által épített színházat. A program Ortigia szigetén folytatódik. Itt született és élt Archimedes. Ez a sziget volt az egykori görögök által létrehozott legnagyobb, leggazdagabb, legerősebb kereskedelmi kolónia. A hajdani pompából mára az Apollo tiszteletére emelt, sok kultúrát kiszolgáló templom maradványait tekinthetjük meg. A város híres szülöttéről elnevezett téren Diana szobra áll a szökőkút közepén. A Dóm téren barokk paloták sorakoznak. A dómot Pallas Athene tiszteletére emelték a görögök és ma is eredeti funkcióját tölti be, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik csodája. Ebben az épületben 2500 év történetét követhetjük nyomon.

Taormina (fél napos kirándulás)

A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő).

A Keresztapa nyomában (fél napos kirándulás)

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d’ Agro és Savoca nevű településeken forgatta a 4 Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a ,,Keresztapát”. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Itt játszódnak a ,,bárjelenetek” a Bar Vitelli teraszán. A hajdani kolostor altemplomi részében 32 mumifikált holttest látható. Forza d’ Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. Az ,,Anya templom” altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket – a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét.

6.NAP

Szabad program, rövid megálló Cataniában, hazautazás a menetrend függvényében.

  • Utazás:menetrendszerinti járattal Budapest–Catania–Budapest útvonalon
  • A díj egy kisméretű kézipoggyászt (40x30x20 cm) tartalmaz. Feladható poggyász felárért vásárolható.
  • Elhelyezés:Giardini Naxos térségében 4*-os szállodában
  • Ellátás:félpanzió, szilveszteri gálavacsora
  • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó: 1 EUR/fő/éj
  • A programoknál a belépődíjak a helyszínen fizetendők.

Részvételi díj: 459.900 Ft / 489.900 Ft / fő kétágyas szobában standard / tengerre néző
Útlemondási biztosítás: 27.434 Ft / 2 főre

 

945.554 Ft / 2 fő kétágyas elhelyezéssel útlemondási biztosítással standard szobában
1.007.234 Ft / 2 fő tengerre néző szobában, útlemondási biztosítással

 

MENETRENDEK

BUD – CTA               13.45 – 15.55
CTA – BUD               16.30 – 18.40