London ezer arcot mutat a Temze két partján: egyszerre ultramodern, bohém, üzleties és méltóságteljesen királyi. A nevezetes épületeken túl ebben a városban mindig akad új felfedezni való!

Program

1. nap

Elutazás Londonba a reggeli órákban. Megérkezés után kb. kétórás orientációs városnézés autóbusszal. Elhelyezkedés a szálláshelyen, majd gyalogos városnézés a belvárosban.
A séta részét képezi a Parlament, a Westminster Apátság, a Downing Street, a Lovas gárdisták Laktanyája, a Trafalgar tér, a St. James’s Park, a Buckingham palota megtekintése.
A Westminster Apátságot a helyszínen váltott belépővel belülről is megtekinthetik.
Az Apátság bejáratánál van az Ismeretlen katona síremléke, páratlanul szép, legyezőgótikával díszített kápolnájában nyugszik nagyon sok angol uralkodó, így többek között VII. Henrik és I. Erzsébet is. Emellett híres angol tudósok, költők és írók (pl. Chaucer, Darwin, Purcell) temetkezési helyéül is szolgált évszázadokon keresztül.

2. nap

Fedezze fel idegenvezetőnkkel a Temze déli partját, amelynek látnivalói közül nem egy újdonságnak számít. A séta a London Bridge-nél kezdődik és érinti az alábbi látnivalókat: Southwark Katedrális, Sir Francis Drake hajója (a Golden Hinde), a George fogadó és az Anchor Inn, Shakespeare Globe színháza. A túra a Modern Tate Múzeumnál fejeződik be, amit a modern művészetek kedvelőinek ajánlunk.
Az újonnan épült Millenium gyaloghídon keresztül pedig a Szt. Pál katedrálishoz és a híres londoni Citybe juthatnak el, de érdemes felhajózni a Temzén a Tower zord épületéhez is.
Délután szabad program során felkereshetik az angol főváros híres múzeumainak egyikét, a Nemzeti Galériát vagy a British Múzeumot, amelyekbe a belépés díjtalan.
Este fakultatív publátogatás vacsorával.

3. nap

Szabad program vagy fakultatív kirándulás vonattal Windsorba, amely egyre inkább II. Erzsébet első számú rezidenciájának szerepét tölti be. A kastély részét képezi a Szt. György kápolna, Harry herceg és Meghan Markle tavaly májusi esküvőjének színhelye.
Végigjárják a megtekinthető királyi apartmanokat (köztük a fogadások színhelyéül szolgáló hosszú és impozáns dísztermet), és pillantást vethetnek a szépen gondozott parkra is.
A kastélylátogatás után átsétálnak a Temze felett Eton-be, amelynek híres magániskolájában tanult többek között Vilmos herceg a jövendő trónörökös is.
December 31-én a város több pontjáról is látható a színpompás tűzijáték.

4. nap

Szabad program, melynek során ki-ki kedve szerint válogathat a kimaradt látnivalókból.
Aki csak egyszerűen bolyongani szeretne a városban, az keresse fel a Covent Garden környékét, a híres Carnaby utcát vagy a kis csatornákkal teli Camden városrészt.
Transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, hazautazás a menetrend függvényében.

4 nap, 3 éjszaka repülővel

Fakultatív programok

Windsori kirándulás vonattal (min. 10 fő)  
Pub vacsora (min. 10 fő)  

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tudnivalók

  • A gyalogos városnézésekhez a közlekedési jegy a helyszínen fizetendő.
  • Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járatával
  • Elhelyezés: 3*-os szállodában
  • Ellátás: reggeli
  • Minimum létszám: 15 fő