Gyönyörűséges azulejo csempék és a fado zene dallamai foglalják jellegzetes keretbe a portugál főváros hangulatát. A meredek utcákkal szabdalt Lisszabon ódon sikátorai, romantikus palotái és nyüzsgő éjszakai élete mellett érdemes megismerkedni a közeli halászfalvak nyugalmával és Cabo de Rocával, Európa legnyugatibb pontjával is.

Program

1. nap Budapest-Lisszabon

Elutazás menetrend függvényében, transzfer a szálláshelyre a reggeli órákban. Érkezés után félnapos városnézés Lisszabonban. A lenyűgöző panorámát a VII. Edward parkból élvezzük, majd az elegáns Marquis de Pombal teret átszelve, a Rossio negyed felé autóbuszozunk.
Az ódon katedrálistól gyalogosan folytatjuk a programot, a Sé mellett elhaladva, az Alfama negyed festői sikátorain sétálva. A Tejo partján a manuelin stílus remeke, a Jeronimos székesegyház (belülről), az UNESCO Világörökség Belém torony (kívülről) és a Felfedezések Emlékműve képezik még a közös látnivalókat. Délután szabadidő.

2.nap Lisszabon-Óbidos-Batalha-Nazare-Fátima

Fakultatív egész napos kirándulás Óbidos, Batalha, Nazare, Fátima csodáinak felfedezésére
Közös séta Óbidos városában, amelynek bájos fehér házikóit középkori városfal övezi.
Az egyik legfestőibb fekvésű halászfaluban, Nazaréban panoráma a felsővárosból és rövid szabadidő az alsóvárosban. Utunk következő állomása az UNESCO Világörökség Batalha kolostor (belépő helyszíni fizetés ellenében), a portugál gótika gyöngyszeme, majd Fátima világhírű zarándokhelyéről térünk vissza a fővárosba.

3.nap Lisszabon – Sintra

Egész napos kirándulás Sintrába, mely az ország legromantikusabb szeglete.
A vadregényes fekvésű nyaralóhelyen a 14. századi királyi palota termeiben régmúlt korokba repít bennünket a képzelet.
Rövid szabadidő után Európa legnyugatibb pontjától, a Cabo da Rocatól elkészíthetjük utazásunk legszebb fotóit. Hazafelé Cascais előkelő villáiban és a halászkikötő látványában gyönyörködhetünk.

4.nap Lisszabon – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás a délelőtti órákban.
A látnivalók, vagy kirándulások sorrendje változhat.

Fakultatív programok

Sintra – Cascais kirándulás (min. 15 fő):
Obidos – Nazare – Fatima kirándulás (min. 15 fő):

Tudnivalók

Elhelyezés: 3*-os szállodában
Ellátás: büfé reggeli
• Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó.