Utazás

Wizz Air menetrendszerinti járatával Nápolyba •Egy rövidke, de annál változatosabb, tagolt partszakasza a Tirrén-tengernek, ahol a természet és ember egyaránt maradandót alkotott. Tengerparti pihenéssel egyidejűleg élvezhetjük az egyedülálló Amalfi – partot, Capri mesés szépségét és a Vezúv tenger fölé magasodó vulkáni kúpját.

Reptéri transzferek, valamint fakultatív kirándulások helyi légkondicionált busszal

Elhelyezés

Sorrento tengerparti elővárosában, Piano di Sorrento-ban, a 3 *- os hotelben; szobák fürdő/WC, TV.

Ellátás

  • 4 kontinentális reggeli
  • 4 háromfogásos vacsora a szálloda éttermében
  • Idegenvezetés:
    • l idegenvezető az út során végig
    • Helyi idegenvezetés a Pompei és Capri programon

1. nap

kora délután érkezés Nápolyba. A repülőtérről félnapos Nápoly városnézés indul busszal és gyalogosan: Királyi Palota, Piazza Plebiscito, Castel Nuovo, Castel dell’Oro, Dóm (kívülről). A szállás elfoglalása után pihenés vagy egyéni szabadidő Sorrento óvárosában (terek pazar tengeri kilátással, templomok, szűk utcácskák).

2. nap

AMALFI – RAVELLO – POSTIANO (fakultatív) A Sorrento-félsziget ékszerdobozainak megismerése: Positano – a felső panorámát Belvedere kilátójából élvezhetjük, ennek a rendkívül meredeképítésű városnak a festői látványát; Amalfi – az ősi tengeti köztársaság egyedülálló parti városában: XII. sz. dóm, szűk hegyoldali sikátorok, óvárosi terek; Ravello – pompás középkori paloták és díszkertek városa a hegyoldalban, lenyűgöző kilátással az Amalfi-partra.

3. nap

POMPEI – VEZÚV (fakultatív autóbusszal) Külön busszal, közös kirándulás keretében Pompei – a Vezúv lábánál fekvő jelentős ókori város romjainak megtekintése. Délután fenyveseken át vezet fel a szerpentin a Vezúv felső parkolójáig; innen sétaút vezet fel a vulkáni kráter peremére dupla kilátással: a mély kráterüreg, ill. Nápolyi öbölre.

4. nap

CAPRI sziget hajóval (fakultatív) Busztranszfer Sorrento kikötőjébe, ahonnan 25 perc gyorshajóval Capri. A szigetre való érkezés hajókirándulást teszünk a sziget körül. (Időjárás függvénye) Ezután bérelt kisbuszokra szállunk, és elmegyünk Capriba. Capri az előkelők szigete, séta a kis utcákon, a Qusisana szálloda megtekintése (kívülről), majd az Augustus kertje, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra, valamint a Kruppok által készített híres útra. Ezután átbuszozunk Anacapri városába. Először ellátogatunk a híres svéd orvos Axel Münthe villájába. Érdemes továbbá megkóstolni a helyi citromlikőrt a limoncellot, és ha tiszta az idő felmegyünk libegővel a Monte Solarora (589 m). buszokkal le a kikötőbe majd vissza Sorrentoba.

5. nap

Reggeli után rövid szabadidő, majd transzfer a reptérre, utazás haza.