Taiwan – Fülöp-szigetek – Singapur – Malajzia
2020. március 10 – 23

 

Program:

1. nap: Budapest …

Elutazás Budapestről átszállással Taipeibe, Taiwanba.

2. nap: Taipei (Taiwan) – Puli

Érkezés Taiwan fővárosába, majd továbbutazás autóbusszal a szigetország közepén fekvő, hegyekkel körülvett kisvárosba, Puliba. Vacsora. Szállás Puliban.

3. nap: Puli – Taipei

Kirándulás a festői szépségű Nap és Hold-tó körül megállókkal a nevezetességeknél: Wen Wu templom, Ci En pagoda, Xuanzang szentély, Tehua falu, majd visszautazás Taipeibe. Napközben ebéd. Szállás Taipeiben.

4. nap: Taipei

Reggelit követően városnézés keretében meglátogatjuk a Nemzeti Palota Múzeumot, ahol a kínai világ legnagyobb gyűjteménye, a több ezer éves kínai történelem legértékesebb kincsei találhatók. Felkeressük a Mártírok Szentélyét és a Lungshan templomot, majd kívülről láthatjuk az Elnöki Palotát és a város jelképének számító Taipei 101 felhőkarcolót. Vacsora, szállás Taipeiben.

5. nap: Taipei – Cebu (Fülöp-szigetek) – Bohol

Reggel a Fülöp-szigetek második legnagyobb városába, Cebuba repülünk. Rövid városnézés után gyorshajóra szállunk és Bohol szigetére utazunk. Érkezés után szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Vacsora. Szállás a szigeten.

6. nap: Bohol – tengerparti pihenés

Reggeli után szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Vacsora. Szállás a szigeten.

7. nap: Bohol

Reggelit követően egész napos kirándulás Bohol-szigeten: kókuszültetvények és mahagóni erdők mentén jutunk a különleges formájú Csokoládé hegyekhez. Ezután ismerkedés a legkisebb főemlőssel, a fülöp-szigeteki kobold makival. A kevesebb, mint negyedkilós „mini majom” nevezetes hatalmas szemeiről, melyeket azonban nem tud mozgatni, így a fejét forgatja. A trópusi őserdőben kihagyhatatlan egy hajókirándulás a Loboc-folyón. Vacsora. Szállás a szigeten.

8. nap: Bohol – Cebu – Manila

Reggeli, majd visszautazás gyorshajóval Cebu-szigetre, ahonnan Manilába repülünk. Érkezést követően informális városnézés. Vacsora és szállás Manilában.

9. nap: Manila – Szingapúr (Szingapúr városállam)

Reggeli, majd Szingapúrba repülünk. Érkezést követően vacsora. Szállás Szingapúrban.

10. nap:

Szállás Szingapúrban. Reggeli után városnézés. A városállam alig több mint 100 km-re van az egyenlítőtől, így igazán nevezhetjük a világ közepének. Itt természetes a legmodernebb technológia, a természetvédelem és a legendás tisztaság. A városnézés során megállunk Kis Indiánál és megcsodáljuk a kínai negyed templomait. Következik Merlion, a tengeri oroszlán szobra és a jellegzetes brit koloniális épületek. Legújabb nevezetesség a Gardens by the Bay park botanikus kertjeivel és a „szuperfáknál” levő zenés esti fényjáték. Napközben ebéd. Szállás Szingapúrban.

11. nap: Szingapúr – Johor Bahru (Malájzia)

Reggeli, majd folytatjuk városnézésünket: Orchidea Kert, Szent András székesegyház, kikötői negyed, majd utazás Malájziába autóbusszal. Vacsora. Szállás Johor Bahruban.

12. nap: Johor Bahru – Melaka – Kuala Lumpur

Reggelit követően utazás Melakába. Érkezést követően a maláj kultúra bölcsőjének nevezett város felfedezésére: Santiago kapu, városháza, Szent Pál templom, a portugál, holland és brit gyarmati múlt emlékei. Továbbutazás Kuala Lumpurba. Fotószünetet tartunk a Királyi Palotánál és a Nemzeti Emlékműnél. Érkezés után megtekintjük a Sri Mariamman hindu templomot és a kínai piacot. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

13. nap: Kuala Lumpur …

Reggeli után a hinduk szent helyére, a Batu barlanghoz kapaszkodunk fel. A soknemzetiségű ország minden vallásának hódolunk, nem maradhat ki programunkból egy kínai templom és a Nemzeti Mecset sem. Utunk újabb csattanója egy másik felhőkarcoló, a Petronas ikertorony. Este transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre.
Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

/Hosszabbítási lehetőség Langkawi trópusi szigeten. Árak kialakítás alatt!/

14. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 • Szingapúri botanikus kert
 • Melaka történelmi városa

A változtatás jogát fenntartjuk!

Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 • BBP biztosítás
 • közlekedés külön busszal
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban,
  kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Részvételi költség:

 • Részvételi díj nemzetközi repülőjeggyel: 685.000 Ft
 • Belső repülőjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral: 295.000 Ft (változhat)
 • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 350 USD
  (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
 • Sztornó biztosítás: 13.720 Ft (részvételi díjra, a belső repülőjegyekre és a reptéri illetékek)
 • Egyágyas felár: 268.000 Ft

A 350 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál. Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 4×2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
Az árak 1 USD = 285 HUF, 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.