INDONÉZ KÖRUTAZÁS ÉS TENGERPARTI PIHENÉS
2024. október 28-november 10-ig (13 nap / 11 éjszaka)

1. nap: Elutazás Indonézia fővárosába a délutáni/esti órákban, éjszakai
átszállást követően érkezés Jakartaba helyi idő szerint a 2. nap délután/kora este. Transzfer a jakartai belvárosi szálláshelyre, ahol egy éjszakát tölt a csoport.

3. nap: Reggeli után városnézés Jakartaban, a 17 millió lakosú ellentétekkel teli városban, amely nem csupán Indonézia fővárosa, de Jáva sziget központja is. Délelőtt a Taman Mini Indonézia skanzenszerű tematikus parkban ízelítőt kaphatnak a sokszínű indonéz szigetvilág eltérő építészetéből, kultúrájából.
A nap során elhaladnak a Merdeka téren felállított 132 m magas Függetlenségi Emlékmű mellett, melynek tetejét dúsan aranyozott láng koronázza, talapzatán a függetlenségi harc különböző fázisait vésték köbe. Ebéd a több mint 200 éves híres Batavia Étteremben, mely a város egyik legrégibb épülete. Ezt követően a Fatahillah Múzeumban a főváros Jakarta történetével ismerkedhetnek meg. A régi városrészben számos épület a holland gyarmati időkből származik, így a régi kikötő, a Sunda Kelapa is, amely még ma is aktívan működő vitorlásokkal teli. A városnézést követően továbbutazás belső repülőjárattal Yogjakartába, elhelyezkedés a szálláshelyen, vacsora egyénileg.
4. nap: Ezen a napon Jáva sziget kiemelkedő látnivalóival ismerkedhetnek meg, melyeket méltán tartanak az UNESCO Világörökség részeként számon. Elsőként a Borobudur buddhista templom együtteshez vezet az út.A IX. században épült többemeletes buddhista sztúpa a szigetvilág legnagyobb kiterjedésű klasszikus építészeti emléke. A többemeletes, némiképp piramisra emlékeztető építmény díszítése szimbólumokkal teli, tetején egy 10 méter átmérőjű üres sztúpa áll, amelyet 72 kisebb sztúpa vesz körül, amelyek mindegyikében egy-egy Buddha-szobor van. Ebéd egy helyi étteremben. A délután fénypontja Jáva legnagyobb hindu templom-
együttese, a Prambanan. A templomegyüttes hat nagyobb templomból és 224 mára főként romként fellelhető kisebb templomból áll. A három legnagyobb templomot Shivanak, Brahmanak és Vishnunak dedikálták. Mindhárom templom gazdagon díszített, elsősorban a Ramajana eposzból vett motívumokkal. A látogatást követően visszatérés a yogjakartai szálláshelyre, vacsora a szállodában.

5. nap: Ezen a napon a reggelit hidegcsomagban vehetik át, mielőtt felszállnak a vonatra, amellyel Jáva sziget keleti részébe, a Tengger Semeru Nemzeti Parkba jutnak el. A Nemzeti Park ékessége a három vulkanikus hegység a Bromo, a Kursi és a Batok hegyek. Közülük is kiemelkedik a 2392 m magas Bromo-hegy, amely ugyan nem a legmagasabb a három közül, de a mai napig a legaktívabb vulkán. A mintegy négyórás utazás alatt a kényelmes, légkondicionált vagonokból gyönyörködhetnek a szépen megművelt rizsföldekben, a buja zöld növényzetben. Érkezést követően ebéd, továbbutazás Cemoro Lawang térségébe, a Bromo hegy tövében található szálláshelyre. Szabadidő, vacsora egyénileg.

6. nap: Ez a nap korán kezdődik, de egyedülálló lehetőség a napfelkeltében gyönyörködni a Bromo hegy közvetlen közelében. A hajnali órákban dzsipekkel juthatnak el a Penanjakan kilátópontra, onnan lóháton lehetséges továbbmenni a legmagasabb elérhető pontig. Mindeközben a sötétségből szemük láttára lesz nappal pazar környezetben. A négy kerék meghajtású járművekkel még további természeti érdekességeket, egyedi tájakat láthatnak, mielőtt visszatérnek a szálláshelyre, ahol a bőséges reggelit elfogyaszthatják. Ezután továbbutazás autóbusszal Surabaya repülőterére, ahonnan a körutazás utolsó állomására, Bali szigetre repül a csoport. Az indonéz szigetvilág egyik kisméretű, de annál sokoldalúbb szigete az Egyenlítőtől 8 fokkal délre homokos tengerpartjaival paradicsomi hátteret biztosít a gondtalan kikapcsolódásra, egyidejűleg kulturális élményekre vágyó utazóknak. Érkezést követően transzfer Nusa Dua üdülőhelyre, elhelyezkedés az 5-csillagos szálláshelyen, vacsora egyénileg.

7-11. nap: Pihenés a tengerparton, ellátás ezeken a napokon amerikai reggeli a szállodában. Fakultatív kirándulási lehetőségek Bali szigetének felfedezésére. Eljuthatnak a Majomerdőbe, vagy a kézművességről is híres Ubud településre, a Tanah Lot templomnál gyönyörködhetnek a naplementében, megismerkedhetnek a helyi táncművészettel. A választható kirándulások részleteiről honlapunkon tájékozódhatnak.
12. nap: Este transzfer Denpasarba, a repülőtérre. Hazautazás megkezdése az éjszakai órákban, isztambuli vagy dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a 13. napon a délutáni órákban.

Díj 2 ágyas szobában 999 900 Ft/fő
Egyágyas szobában 1 199 900 Ft/fő
Díjon felül a helyszínen fizetendő vízumdíj 35 USD
A díj a leírt programokhoz tartozó belépőket és a feladható poggyászt tartalmazza.

Utazás: Emirates vagy Turkish Airlines menetrend szerinti járataival, dubaji vagy isztambuli átszállással Jakartába, hazaúton Denpasar–Budapest útvonalon. Jakarta–Yogjakarta és Suribaya–Denpasar közt belső repülőjárattal

Elhelyezés: a körutazás során 4*-os, Bali szigetén 5*-os szállodában
Ellátás: a körutazás során a programleírás szerint, Bali szigetén büféreggeli
A Bali üdülés alatt befizethető fakultatív programok leírását és részvételi díját később tesszük közzé.