( 4 nap, 3 éj )
2023. nov. 30 – dec. 3
2023. dec. 7 – dec. 10
2023. dec. 16 – dec. 19

 

 

Párizs jóval több, mint az Eiffel-torony, a Montmartre és a Notre-Dame: nem csupán a világ legromantikusabb városa, de minden évszakban lezser és stílusos.

A francia főváros mindig az élet élvezetére csábít, izgalmas mozaikba rendezve a divat, a kultúra és a gasztronómia legkiemelkedőbb darabjai.

PROGRAM

1. NAP

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, megérkezés után félnapos városnézés Párizsban, helyi magyar nyelvű idegenvezetővel. (Diadalív, Notre Dame, Szajna part, Eiffel torony – kívülről, csak néhány fotó erejéig). Párizs Európa legromantikusabb városa a kultúra és a divat fővárosa is. A város számtalan pontjáról élvezhetik az egyedülálló panorámát, a jellegzetes párizsi kávéházak teraszáról megfigyelhetik a franciák oly irigylésre méltó lezserségét, a múzeumokban pedig évszázadok páratlan kincseiben gyönyörködhetünk. Délután a szálláshely elfoglalása, szabad program. Este fakultatív hajókirándulás a Szajnán, a helyszínen az idegenvezetőnél lehet rá jelentkezni. A hajós városnézés során a kivilágított Párizsban gyönyörködhetnek.

2. NAP

Reggeli után szabad program, fakultatív séta a Montmartre hangulatos művész negyedében, utána a Diadalív megtekintése igény szerint. Délután fakultatív kirándulás Versailles-ba, a kastély és a kert meglátogatása, helyi magyar nyelvű idegenvezetővel. A kastélyban ma több mint száz helyiség mutatja be az egykori királyi rezidencia életét. A kert több mint száz kilométeres fasorral, számtalan medencével és ötven szökőkúttal büszkélkedhet, amelybe XIV. Lajos kedvéért főként erős illatú virágok kerültek. Visszatérés a szállodába a kora esti órákban

3. NAP

A reggelit követően egész napos szabadidő Párizsban, a fények és a művészetek városában vagy fakultatív kirándulások metróval, idegenvezetőnk szervezésébe. (A Louvre és Napóleon sírja vagy az D’Orsay vagy a Rodin múzeum megtekintése igény szerint, majd séta a Diadalívnél és a Tujlériák kertjében.) Délután fakultatív kirándulás és kastélylátogatás a Fontainebleau-i erdőbe. A vadászkastély egykor királyi rezidencia volt, az építmény gazdag kincseinek megtekintése szintén helyi vezetéssel történik. Visszatérés a szállodába.

4. NAP

A reggelit követően szabad program vagy félnapos fakultatív kirándulás a Chantilly kastélyhoz. Látogatása XIV. században épült palotában, majd a hozzá tartozó, mai napig működő lovardában. A késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás.

MEGJEGYZÉS: A buszos kirándulásokra csak itthon lehet jelentkezni!

A kirándulások a menetrend függvényében felcserélődhetnek.

A csoporttal utazó idegenvezető (a nem előre megrendelt) kirándulásokat az igényeknek megfelelően tömegközlekedéssel szervezi meg!

Részvételi díj:                     229.900 Ft / fő kétágyas szobában

Útlemondási biztosítás:      12.874 Ft / 2 főre

 

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Félnapos kirándulás a Chantilly kastélyhoz busszal, idegenvezetővel         44.500 Ft / fő

Félnapos kirándulás Fontainebleau kastélyhoz busszal, idegenvezetővel   44.500 Ft / fő

Félnapos kirándulás Versailles kastélyhoz busszal, idegenvezetővel           43.900 Ft / fő

Magyar nyelvű Louvre tárlatvezetés belépőjeggyel                                     26.000 Ft / fő

Tudnivalók

  • Utazás: Az Air France menetrendszerinti járatával
  • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
  • Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. (Campanile Maine Montparnasse)
  • Ellátás: büféreggeli
  • Időtartam: 4 nap/3 éjszaka
  • Minimum létszám: 20 fő
  • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 8 EUR/fő/3 éj
  • Helyszínen fizetendő belépők: kötelező nincsen, egyéni érdeklődés függvénye.

MENETREND

Honnan – hová Indulás Érkezés
Budapest – Párizs 06:00 08:30
Párizs – Budapest 20:55 23:10

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül – igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP) díja.