Távol a tízmilliós nagyvárosok zajától és számunkra sokszor kaotikus közlekedésétől Dél-Indiában a templomok lélegzetelállító szépsége mellett megtaláljuk a vidék nemes egyszerűségét, ami nem sokat változott az elmúlt évszázadok alatt. Ez az igazi India, ahol a természeti csodák és a történelmi, építészeti emlékek különleges látványához hozzáadódik a mindennapok méltósága, a falusi élet derűje és hangulata.

Utazásunkat úgy terveztük, hogy két különleges esemény is erre az időpontra essen, Shiva isten éjszakája, majd a portugál örökségnek köszönhető fergeteges karnevál Goán.

Utunk során négy egymástól különböző államot keresünk fel.
Keralába érkezünk, akár az első európaiak Vasco de Gama vezetésével.
Dél-India nyugati partján több mint hatszáz kilométer hosszan elterülő állam a kultúrák keresztútja, arabok és zsidók, kínaiak, portugálok és hollandok, mindenki hagyott valami nyomot a varázslatos tájon.

Tamil Nadu az a hely, ahol a látvány, a hangok és az illatok egyszerre érik el érzékszerveinket. Az istenek és istennők szobrait élénk színekre festik, zengenek a templomi csengettyűk és érezzük a fűszerek bódító illatát.

A kétezres Nilgiri hegyeken át jutunk Karnataka államba.
Mysore izgalmas városa a vásárlási lehetőségekről is nevezetes.
A szultáni palota, majd Belúr és Halebid kőbe álmodott templomainak felkeresése után újra elérjük a tengerpartot.

Ez már változatos utazásunk utolsó állomása, Goa a „Naplemente állama”.
Csodás tengerpartjainak köszönhetően egész Ázsia egyik legnevesebb üdülőhelye, amely még India függetlenségének kivívása után is több mint egy évtizedig portugál gyarmat volt.

Rövid, vázlatos program

2023. február 9 – 23 (15 nap)

február 9: délután indulás Budapestről a világ egyik legjobb légitársaságának tartott Qatar Airways menetrendszerinti járatával egy átszállással Dél-Indiába.

február 10: érkezés Cochin hangulatos városába a reggeli órákban.
Városnézés Kerala legnagyobb városában (katolikus templomok, erőd, ősi zsinagóga, kínai halászhálók). Ebéd a városban, majd pihenés. Szállás: Cochin

február 11: reggeli után indulás Kerala hátsó vizei felé, ahol hajóra szállunk.
Kirándulás a kanyargó csatornák, árnyas lagúnák, erdős szigetek és labirintusszerű holtágak között. Ez India Velencéje, ahol igazán megértjük miért is nevezik Keralát Isten országának, ahol a pálmafák erdeje adja meg a tájnak a teljesség hangulatát. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

február 12: utazás a Periyar Nemzeti Parkba, a fűszerek és a vadon élő állatok birodalmába. A rezervátum magja egy mesterséges tó a buja zöld hegyek között, ahol várhatóan elefántcsordával is találkozhatunk. Vacsora, szállás.

február 13: a hegyek közül leereszkedünk Tamil Nadu szent városába, Maduraiba. A zarándokhely központja a „templomok temploma” Sri Menakshee. Hatalmas tornyos kapuzatai által körülzárt templombelső misztikus hatást gyakorol a látogatóra. A templom mellett megtekintjük a Najak palotát is. Vacsora és szállás Maduraiban.

február 14: az angolok kedvelt pihenőhelyére, a Nilgiri hegyekbe vezet az utunk. A lehetőség és a menetrend szerint az utolsó 20 kilométert a híres kisvasúton tehetjük meg. Így jutunk a több mint kétezer méter magasan levő Ooty városába, ahol vacsora és szállás.

február 15: következő állomásunk Karnataka állam régi fővárosa, Mysore, de előbb egy kis kitérőt teszünk Somnathpur városába, ahol az állam egyik csodájának számító templomot járjuk be.
Mysore-ban mindenkit elbűvöl a maharadzsa palotája. Vacsora és szállás.

február 16. reggel még felkeressük a Chamundi hegyet és a tetején álló templomot, majd tovább észak felé utazunk. Kényelmes szállás és jó vacsora vár ránk Hassanban.

február 17. a középkori kőfaragás kiemelkedő alkotásaival ismerkedünk Belúrban és Halebidben, a lenyűgöző szobrokkal ékesített templomok után vacsora és a szállás Shimogában vár ránk.

február 18. ezen a napon újra India gyönyörű nyugati tengerpartjára jutunk, Gokarnába. A település máig őrzi halászkikötő jellegét, bár már felfedezték a kalandvágyó turisták. Itt töltjük a felejthetetlen ünnepet, Shiva éjszakáját.
Vacsora és szállás.

február 19. reggeli után már csak rövid utazás vár ránk észak felé és megérkezünk Goa üdülőparadicsomába, itt három éjszakát töltünk élvezve a tengerpartot, a napsütést, no és a fergeteges karnevált, az egyedülálló hangulatot.

február 20 és 21. üdülés a tengerparton.

február 22: hazaindulás Bombay (ma már Mumbai) érintésével, lehetőség szerint rövid városnézéssel.

február 23: hazaérkezés Budapestre a déli órákban.

További részleteket azonnal küldünk érdeklődésüket követően.