Távol a tízmilliós nagyvárosok zajától és számunkra sokszor kaotikus közlekedésétől Dél-Indiában a templomok lélegzetelállító szépsége mellett megtaláljuk a vidék nemes egyszerűségét, ami nem sokat változott az elmúlt évszázadok alatt. Ez az igazi India, ahol a természeti csodák és a történelmi, építészeti emlékek különleges látványához hozzáadódik a mindennapok méltósága, a falusi élet derűje és hangulata.

Utazásunkat úgy terveztük, hogy két különleges esemény is erre az időpontra essen, Shiva isten éjszakája, majd a portugál örökségnek köszönhető fergeteges karnevál Goán.

Utunk során négy egymástól különböző államot keresünk fel.
Keralába érkezünk, akár az első európaiak Vasco de Gama vezetésével.
Dél-India nyugati partján több mint hatszáz kilométer hosszan elterülő állam a kultúrák keresztútja, arabok és zsidók, kínaiak, portugálok és hollandok, mindenki hagyott valami nyomot a varázslatos tájon.

Tamil Nadu az a hely, ahol a látvány, a hangok és az illatok egyszerre érik el érzékszerveinket. Az istenek és istennők szobrait élénk színekre festik, zengenek a templomi csengettyűk és érezzük a fűszerek bódító illatát.

A kétezres Nilgiri hegyeken át jutunk Karnataka államba.
Mysore izgalmas városa a vásárlási lehetőségekről is nevezetes.
A szultáni palota, majd Belúr és Halebid kőbe álmodott templomainak felkeresése után újra elérjük a tengerpartot.

Ez már változatos utazásunk utolsó állomása, Goa a „Naplemente állama”.
Csodás tengerpartjainak köszönhetően egész Ázsia egyik legnevesebb üdülőhelye, amely még India függetlenségének kivívása után is több mint egy évtizedig portugál gyarmat volt.

Rövid, vázlatos program

délután indulás Budapestről a világ egyik legjobb légitársaságának tartott Qatar Airways menetrendszerinti járatával egy átszállással Dél-Indiába.

érkezés Cochin hangulatos városába a reggeli órákban.
Városnézés Kerala legnagyobb városában (katolikus templomok, erőd, ősi zsinagóga, kínai halászhálók). Ebéd a városban, majd pihenés. Szállás: Cochin

reggeli után indulás Kerala hátsó vizei felé, ahol hajóra szállunk.
Kirándulás a kanyargó csatornák, árnyas lagúnák, erdős szigetek és labirintusszerű holtágak között. Ez India Velencéje, ahol igazán megértjük miért is nevezik Keralát Isten országának, ahol a pálmafák erdeje adja meg a tájnak a teljesség hangulatát. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

utazás a Periyar Nemzeti Parkba, a fűszerek és a vadon élő állatok birodalmába. A rezervátum magja egy mesterséges tó a buja zöld hegyek között, ahol várhatóan elefántcsordával is találkozhatunk. Vacsora, szállás.

a hegyek közül leereszkedünk Tamil Nadu szent városába, Maduraiba. A zarándokhely központja a „templomok temploma” Sri Menakshee. Hatalmas tornyos kapuzatai által körülzárt templombelső misztikus hatást gyakorol a látogatóra. A templom mellett megtekintjük a Najak palotát is. Vacsora és szállás Maduraiban.

az angolok kedvelt pihenőhelyére, a Nilgiri hegyekbe vezet az utunk. A lehetőség és a menetrend szerint az utolsó 20 kilométert a híres kisvasúton tehetjük meg. Így jutunk a több mint kétezer méter magasan levő Ooty városába, ahol vacsora és szállás.

következő állomásunk Karnataka állam régi fővárosa, Mysore, de előbb egy kis kitérőt teszünk Somnathpur városába, ahol az állam egyik csodájának számító templomot járjuk be.
Mysore-ban mindenkit elbűvöl a maharadzsa palotája. Vacsora és szállás.

reggel még felkeressük a Chamundi hegyet és a tetején álló templomot, majd tovább észak felé utazunk. Kényelmes szállás és jó vacsora vár ránk Hassanban.

a középkori kőfaragás kiemelkedő alkotásaival ismerkedünk Belúrban és Halebidben, a lenyűgöző szobrokkal ékesített templomok után vacsora és a szállás Shimogában vár ránk.

ezen a napon újra India gyönyörű nyugati tengerpartjára jutunk, Gokarnába. A település máig őrzi halászkikötő jellegét, bár már felfedezték a kalandvágyó turisták. Itt töltjük a felejthetetlen ünnepet, Shiva éjszakáját.
Vacsora és szállás.

reggeli után már csak rövid utazás vár ránk észak felé és megérkezünk Goa üdülőparadicsomába, itt három éjszakát töltünk élvezve a tengerpartot, a napsütést, no és a fergeteges karnevált, az egyedülálló hangulatot.

üdülés a tengerparton.

hazaindulás Bombay (ma már Mumbai) érintésével, lehetőség szerint rövid városnézéssel.

hazaérkezés Budapestre a déli órákban.

További részleteket azonnal küldünk érdeklődésüket követően.